Van een onzer verslaggeefsters
Willemstad - De situatie omtrent exploitant Marriott Hotel van het Rif Resort is een dossier dat wisselende regeringen al meer dan twintig jaar bezighoudt.

marriott

Dat stelde minister José Jardim van Financiën gisteren tijdens een interview op Radio Direct. ,,Het dossier bestond dus ook ten tijde van het kabinet-Schotte, maar ook hij heeft het doorgeschoven. Nu wil hij doen overkomen alsof hij degene is die de zaak kan redden. ”
Jardim gaf aan kennis te hebben genomen van uitlatingen van MFK eerder deze week waarbij de oppositiepartij onder andere te kennen gaf dat de regering zit te duimendraaien terwijl honderden werknemers van het hotel voor hun baan vrezen. In zijn reactie bij Radio Direct liet Jardim gisteren weten dat onterecht de indruk wordt gewekt dat de regering de eigenaar is van het complex. ,,De eigenaar, het Rif Resort, heeft een schuld uitstaan bij de regering, maar dat maakt de regering nog niet de eigenaar van het hotel”, aldus Jardim.
De Financiënminister verklaarde verder dat het betreffende dossier Curaçao al meer dan twintig jaar achtervolgt. ,,Verschillende regeringen hebben getracht een oplossing te vinden. Dit dossier bestond ook in 2010 en bij het vertrek van Schotte in 2012 heeft hij het ook onopgelost achtergelaten.”


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).