Van een onzer verslaggeefsters
Willemstad - Tijdens zijn bezoek deze week aan Cuba in verband met een handelsmissie, heeft minister Eugene Rhuggenaath (PAR) van Economische Ontwikkeling samen met de Cubaanse minister van Buitenlandse Handel en Investeringen, Rodrigo Malmierca Díaz, een Memorandum of Understanding getekend (MoU) om de handel, investeringen en samenwerking tussen de twee landen te stimuleren.

moucuba2

In het MoU komt ook de waarborging van duurzame economische ontwikkeling tussen Curaçao en Cuba aan bod. Met betrekking tot dit specifieke punt wordt er in het MoU aandacht besteed aan aspecten zoals arbeidscreatie, het genereren van deviezeninkomsten, het benutten van innovatiepotentieel en het stimuleren van kennisuitwisseling, zo geeft het ministerie van Economische Ontwikkeling in een schriftelijke verklaring te kennen. ,,Het MoU dient als basis voor een structurele samenwerking tussen Curaçao en Cuba. Zowel minister Malmierca Díaz als minister Rhuggenaath heeft de klemtoon gelegd op het werkelijk ten uitvoer leggen van de projecten die passen in de aangegeven samenwerkingsgebieden. Op langere termijn zal dit moeten leiden tot een gestructureerd programma en concrete acties tussen de eilanden.”


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).