Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Het nationale elftal van Curaçao heeft met de twee klinkende overwinningen als beste gepresteerd in de tweede ronde van de Caribbean Cup. Dat levert het team een klein voordeel op in de derde ronde.

voetbal
Gino van Kessel en Felitciano Zschusschen zijn met allebei zes goals de topscorers in het toernooi. Curaçao scoorde met in totaal 12 doelpunten het meest en heeft een doelsaldo van plus 10, ook het beste van alle ploegen. Daarbij moet worden aangetekend dat Curaçao twee keer thuis kon spelen, omdat het stadion van Guyana niet beschikbaar was.
In de derde ronde stromen de drie beste landen van de regio in: Jamaica, Haïti en Trinidad & Tobago. Er wordt gespeeld in vier groepen. Doordat Curaçao als beste de tweede ronde afsloot worden de sterkste landen in de volgende ronde ontlopen. Curaçao is ingedeeld in groep 3 met Puerto Rico en Antigua & Barbuda. Puerto Rico was de slechtste groepswinnaar. Het speelde gelijk tegen Grenada (maar nam de strafschoppen beter) en won na verlenging van Antigua & Barbuda. Dit laatste land versloeg Grenada met ruime cijfers (5-1).
Curaçao speelt in de derde ronde op 6 oktober uit tegen Antigua & Barbuda en op 9 oktober thuis tegen Puerto Rico.
De winnaars van de vier groepen in de derde ronde kwalificeren zich voor het eindtoernooi van de Caribbean Cup. De drie beste nummers twee spelen in november om de vijfde plaats. De ploeg die vijfde wordt kwalificeert zich voor een play-off voor een plaats in de Concacaf Gold Cup van 2017. De vier ploegen die spelen om de Caribbean Cup zijn daar automatisch voor gekwalificeerd.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).