Op Curaçao heerst een bijgeloof dat als er een grote bruine mot in je huis zit er een dode valt in de familie. Dit bijgeloof zorgt ervoor dat veel van deze dieren nodeloos worden doodgemaakt. Op dit moment wordt de black witch moth of Ascalapha odorata op heel Curaçao gespot. De nachtvlinders schuilen overdag voor de zon op een donker en koel plekje. Van dichtbij zien deze motten er verre van 'saai' bruin uit en hebben verschillende iriserende fraaie patronen, waaronder twee opvallende 'ogen' op de vleugels. De motten kunnen zo'n 14 tot 15 centimeter groot worden en zijn slechts twee weken lang te zien. Meestal is dat aan het begin van een regenseizoen. In plaats van een slecht dus gewoon een goed teken.
motten


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).