Op Curaçao heerst een bijgeloof dat als er een grote bruine mot in je huis zit er een dode valt in de familie. Dit bijgeloof zorgt ervoor dat veel van deze dieren nodeloos worden doodgemaakt. Op dit moment wordt de black witch moth of Ascalapha odorata op heel Curaçao gespot. De nachtvlinders schuilen overdag voor de zon op een donker en koel plekje. Van dichtbij zien deze motten er verre van 'saai' bruin uit en hebben verschillende iriserende fraaie patronen, waaronder twee opvallende 'ogen' op de vleugels. De motten kunnen zo'n 14 tot 15 centimeter groot worden en zijn slechts twee weken lang te zien. Meestal is dat aan het begin van een regenseizoen. In plaats van een slecht dus gewoon een goed teken.
motten


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.