Kenneth Gijsbertha weg bij Isla
Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Kenneth Gijsbertha is sinds 1 juni niet meer de woordvoerder van Refineria Isla. Dat heeft de voormalige woordvoerder desgevraagd tegenover deze krant verklaard.

kgijsbertha

Gijsbertha gaat zich voor de komende verkiezingen helemaal op zijn taak als campagneleider van de MAN richten. Hij neemt zelf ook deel aan de verkiezingen die dit jaar op 30 september plaatsvinden. Op dit moment is het nog niet bekend op welke plek hij op de lijst zal worden geplaatst. Een speciale commissie van partijleden zonder politieke ambities moet zich nog buigen over de plaats die de kandidaten op de lijst krijgen.
De huidige sociaaleconomische situatie van het eiland was voor Gijsbertha de reden om weer in de politieke arena terug te keren. In het verleden was hij voor MAN lid van de Eilandsraad, en ook minister. De kwaliteit van het onderwijs en het hoge aantal drop-outs zijn zaken die hem naar eigen zeggen aan het hart gaan. Ook maakt de campagneleider zich ‘zorgen om het feit dat sport niet de aandacht krijgt die het verdient’. Sport is volgens hem bij uitstek het middel voor nation building. ,,De toenemende criminaliteit wordt deels veroorzaakt door de enorme werkloosheid op het eiland. De vergaderingen van de Staten zijn verworden tot bijeenkomsten waarin de leden met elkaar bekvechten, het gaat vaak om de persoon en niet om het issue”, aldus Gijsbertha in gesprek met deze krant.
De voormalige woordvoerder van de Isla moest eigenlijk drie jaar geleden al, op zijn 60ste, met pensioen bij de Isla. Maar hij bleef bij de raffinaderij. Gijsbertha wordt als woordvoerder opgevolgd door Henny Cornelia, voorheen manager veiligheid en milieu bij de raffinaderij. Cornelia wordt op zijn beurt weer door Roderick van Kwartel opgevolgd.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.