Van onze redactie
Willemstad - Curaçao Ports Authority (CPA) begint binnenkort met de herstelwerkzaamheden van de L.B. Smithbrug aan het Waaigat. Tussen 6 en 10 juni kunnen voetgangers de brug om die reden niet gebruiken.

brug
De bestaande brugdelen zijn van de houtsoort azobe gemaakt. Dit is een hardhoutsoort dat het onder normale omstandigheden lang uithoudt. Echter, door de hoge temperaturen, vochtigheid en onvoldoende ventilatie is het azobe gaan rotten.
Havenbedrijf CPA heeft eind 2014 de brug tijdelijk gerepareerd. Er is een stalen hulpframe aangebracht en de verrotte balken zijn opgevuld met houten delen en epoxy. Het rottingsproces was echter al zover gevorderd dat de kromming van de brug deels was verdwenen. Er is daarom besloten om de vaste delen te vernieuwen.
Het Nederlandse bedrijf Meerdink Bruggen zal de bestaande houten brugdelen in opdracht van CPA vervangen door een tweetal in Winterswijk vervaardigde duurzame brugconstructies.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).