Jamaloodin vrij om te reizen Van een onzer verslaggevers Willemstad - Voormalig minister van Financiën George Jamaloodin (MFK) is in Venezuela. Dat melden verschillende media.

 

jamaloodin

Hij zou om gezondheidsredenen naar het buurland zijn gereisd. Jamaloodin is verdachte in het onderzoek Maximus naar de opdrachtgevers voor de moord op politicus Helmin Wiels in 2013. Het Openbaar Ministerie (OM) zegt desgevraagd dat het Jamaloodin vrij staat om te reizen. ,,Hij heeft geen beperking”, zegt woordvoerder Norman Serphos. ,,Wij hebben geen informatie over de verblijfplaats van de verdachte”, voegt Guillano Schoop, woordvoerder in de zaak Maximus, eraan toe. Berichten dat Jamaloodin bezig zou zijn om een Venezolaans paspoort te verwerven kan het OM dan ook bevestigen noch ontkennen. Bovendien is hij ook daar vrij in. Mocht het waar zijn dan gaat dit voor justitie pas een rol spelen als de ex-minister wordt veroordeeld. Schoop: ,,Verdachten zijn niet verplicht om bij de behandeling van hun rechtszaak aanwezig te zijn. Pas na een veroordeling zullen we proberen die persoon naar Curaçao te halen.” Venezuela levert geen eigen staatsburgers uit.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via www.online.ad.cw.

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.