Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Op korte termijn worden de mogelijkheden onderzocht om te komen tot een directe luchtverbinding tussen Curaçao en Italië.

alitalia

Zo heeft het ministerie van Economische Ontwikkeling bekendgemaakt. Het onderzoek vloeit voort uit gesprekken die minister Eugène Rhuggenaath onlangs tijdens een werkbezoek aan Italië voerde met de vicevoorzitter van Alitalia, de grootste vliegmaatschappij van het land. Curaçao is aantrekkelijk als alternatief voor Italiaanse toeristen, zij maken zich zorgen over de veiligheid in de bestemmingen rondom de Middellandse Zee.
In Italië sprak Rhuggenaath ook over een Europees concept voor vakantie, en de mogelijkheden dit op Curaçao te introduceren. Dat zorgt voor diversificatie van het lokale toeristisch product.
Rhuggenaath was ook op werkbezoek in Amsterdam waar hij gesprekken voerde met een vertegenwoordiger van de KLM. De luchtvaartmaatschappij is blij met de toename van het aantal passagiers dat gebruikmaakt van de vluchten en met de installatie van de E-Gates op Hato. De KLM wil Curaçao blijven motiveren om te innoveren en de ervaring van de bezoekers aan het eiland te verbeteren.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.