Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Op korte termijn worden de mogelijkheden onderzocht om te komen tot een directe luchtverbinding tussen Curaçao en Italië.

alitalia

Zo heeft het ministerie van Economische Ontwikkeling bekendgemaakt. Het onderzoek vloeit voort uit gesprekken die minister Eugène Rhuggenaath onlangs tijdens een werkbezoek aan Italië voerde met de vicevoorzitter van Alitalia, de grootste vliegmaatschappij van het land. Curaçao is aantrekkelijk als alternatief voor Italiaanse toeristen, zij maken zich zorgen over de veiligheid in de bestemmingen rondom de Middellandse Zee.
In Italië sprak Rhuggenaath ook over een Europees concept voor vakantie, en de mogelijkheden dit op Curaçao te introduceren. Dat zorgt voor diversificatie van het lokale toeristisch product.
Rhuggenaath was ook op werkbezoek in Amsterdam waar hij gesprekken voerde met een vertegenwoordiger van de KLM. De luchtvaartmaatschappij is blij met de toename van het aantal passagiers dat gebruikmaakt van de vluchten en met de installatie van de E-Gates op Hato. De KLM wil Curaçao blijven motiveren om te innoveren en de ervaring van de bezoekers aan het eiland te verbeteren.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).