Van en onzer verslagevers
Willemstad - Parlementariër Melvin ‘Mac’ Cijntje van regeringspartij Pueblo Soberano beraadt zich deze dagen over een mogelijk terugtreden uit de politieke arena, nadat een zoon van hem bij een inval als verdachte in een witwas- en drugshandelzaak is gearresteerd.

melvincijntje

Dat heeft Cijntje desgevraagd tegenover deze krant verklaard. De politie, de douane en de Koninklijke Marechaussee hebben gisterochtend vroeg huiszoeking gedaan op zes adressen. Het huis van de parlementariër werd ook doorzocht. De zoon van de politicus woont al twee jaar niet meer bij zijn vader en is bij zijn huis in Santa Maria gearresteerd, aldus Cijntje
,,Als bij een huiszoeking jouw zoon wordt gearresteerd, moet je dat niet licht opvatten. Ik wil even de tijd nemen om deze dagen samen met mijn familie te bespreken of het op grond van de gebeurtenissen niet beter is als ik terugtreed uit de politiek. Het besluit is aan mij en mijn familie.”
Bij de invallen werd ook een arrestatieteam ingezet. Een rechter-commissaris en het Openbaar Ministerie waren aanwezig bij de invallen. Er zijn vijf mensen aangehouden.
De invallen werden gedaan in verband met een onderzoek naar drugshandel en witwassen van zwart geld. De huizen waar doorzoekingen werden gedaan zijn gelegen aan de Kaya Chikucha, in Royal Palm Resort, aan de Edisonstraat, in Trai Seru en aan de Kaya Djo Mathilda.
De vijf aangehouden mannen zijn in leeftijd tussen 25 en 49 jaar oud. Het gaat om A.A.N. (44), G.A.H.C. (28), R.E.B. (49), S.J.C. (29) en U.J.A. (25).
Op de zes adressen werden verschillende spullen in beslag genomen, waaronder een auto, een grote hoeveelheid contant geld in dollars en guldens, vuurwapens met munitie en enkele telefoons. De verdachten zijn voorgeleid en vervolgens vastgezet in afwachting van verder onderzoek.
Melvin ‘Mac’ Cijntje was in het verleden fractieleider van de PS en is daarna afgetreden vanwege zijn gezondheid. Hij deed vanwege gezondheidsredenen niet mee aan de verkiezingen voor het politiek leiderschap van de partij.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).