Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Afgelopen weekend is de sloop van een gebouw op het terrein van het Sint Elisabeth Hospitaal (Sehos) hervat. SloopsehosDe werkzaamheden lagen sinds begin april stil, na waterschade aan de apparatuur in het katheterisatielaboratorium (cathlab) dat erachter ligt. Bij het slopen wordt veel water gebruikt.
Het gebouw aan de zijde van de vroegere Hamelbergweg moet plaatsmaken voor het nieuwe ziekenhuis Hospital Nobo Otrobanda (HNO). Het stoppen van de sloopwerkzaamheden zou geen vertraging hebben veroorzaakt in de bouw van het nieuwe ziekenhuis. Na ‘stringente maatregelen’ kon de sloper weer aan het werk.
Het cathlab is ontmanteld en in juni weer operationeel, zo laat medisch-directeur Franke Scheper desgevraagd weten. De afdeling waar hartpatiënten worden behandeld, verhuist naar de afdeling B in het Sehos. Patiënten krijgen voorlopig in principe een alternatieve behandeling op basis van medicatie. ,,Maar als het nodig is, gaan ze naar Colombia. Daarvoor is een luchtbrug geregeld”, aldus de directeur. Het Sehos werkt voor uitzendingen samen met de Sociale Verzekeringsbank (SVB), het team medische uitzendingen en ziekenhuizen in Bogota.
In juni wordt volgens Scheper de zuidwest-vleugel van het ziekenhuis gesloopt, maar daarvoor heeft de directie van Sehos nog geen akkoord gegeven. ,,Voorbereiding en voorzorgsmaatregelen zijn work in progress”, zegt Scheper. ,,De veiligheid van de patiënten en de continuïteit van de zorg zijn onze belangrijkste prioriteit.”


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).