Van een onzer verslaggeefsters
Willemstad - De douane heeft afgelopen vrijdag weer 1.200 dozen in beslag genomen met daarin Zulia-bier, dat niet conform de wetgeving was binnengekomen. ZuliaDat melden welingelichte bronnen tegenover deze krant. De inbeslagname vond plaats bij een van de Venezolaanse barkjes, dit keer op de boot genaamd ‘Don Hilario’.
Volgens informatie waar deze krant over beschikt zouden er in eerste instantie 700 dozen zijn gedeclareerd, maar bij een controle door de douane bleken nog eens 500 extra dozen aan boord te zijn. ,,Ze probeerden de dozen binnen te krijgen zonder accijns te betalen van tien gulden per doos”, aldus de bron.
Deze krant berichtte in de editie van 3 mei al over de illegale import van Zulia uit Venezuela, herkenbaar aan de bierflesjes met een vervaldatum die er gemakkelijk af te vegen is. Naar schatting gaat het om 20.000 dozen per maand die via de Venezolaanse barkjes aan land worden gebracht en daarmee het officiële scansysteem van de douane en de betaling van ‘terminal handling charges’ aan Curaçao Port Services (CPS) omzeild wordt.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).