Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Maurice Adriaens wordt de nieuwe directeur van de Curaçao Tourist Board (CTB). ,,Het heeft mij verrast”, zegt hij.

adriaens

,,Ik hoorde donderdag geruchten dat ik gekozen was, maar pas vanochtend (gisteren, red.) heb ik zelf bericht gekregen van minister Eugene Rhuggenaath van Economische Ontwikkeling dat de Raad van Ministers de benoeming heeft goedgekeurd. Ik was er niet over geïnformeerd dat ik nog een kans maakte.”
Adriaens is pas sinds januari directeur van de Tourism Corporation Bonaire (TCB). Dat hij daar nu alweer zijn vertrek aankondigt is ongelukkig, erkent hij: ,,Daar zullen ze waarschijnlijk niet blij mee zijn. Maar ze waren wel op de hoogte dat er nog sollicitatieprocedures liepen.” Het vertrek van Bonaire zal nog wel even op zich laten wachten: ,,Ik heb een opzegtermijn van drie maanden.”
Adriaens solliciteerde al vorig jaar op de functie van directeur CTB: ,,Ik hoorde vervolgens dat ik bij de laatste vijf zat, de laatste drie, maar daarna werd het stil.” Hij ging ervan uit dat hij niet meer voor de functie in aanmerking kwam en koos voor de functie op Bonaire. ,,Dus toen ik alsnog het bericht kreeg was het wel een verrassing.”
De volgende stap is een gesprek met het bestuur, aldus Adriaens. Dan zal blijken of zij het eens worden en of hij de benoeming accepteert. Veel twijfel lijkt hij niet te hebben, want de plannen voor zijn nieuwe functie zijn er al. ,,Er is net een nieuw masterplan, waar ik achter sta. Dat wil ik verder ontwikkelen. Ons meer richten op de Amerikaanse markt en meer airlift. Op dat vlak heb ik genoeg ervaring om aan de slag te gaan.” Concrete ideeën over het vergroten van de airlift uit de Verenigde Staten heeft hij nog niet, daar moet hij eerst nog goed naar kijken. Maar er is al een positieve ontwikkeling door bijvoorbeeld het vergroten van de frequentie door JetBlue.
De nieuwe CTB-directeur zegt graag de lokale bevolking en het kleinbedrijf van Curaçao te willen betrekken bij de verdere ontwikkeling van het toerisme. Hij heeft er vertrouwen in dat de samenwerking met de partners in het toerisme en de regering goed zal zijn. ,,Ik zie dat positief in. Rhuggenaath heeft een visie op economisch gebied.”


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).