Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Bij de viering van het 31-jarige bestaan van de ontwikkelingsbank stichting Koperashon pa Desaroyo di Kòrsou (Korpodeko), is een nieuw fonds opgericht, het Curaçao’s Artist Development Fund.

.

artiestenfonds

Bij de lancering is een speech gehouden door een van de oprichters van Korpodeko, Agustin Diaz. Hij was bij de oprichting betrokken als toenmalig gedeputeerde van Economische Ontwikkeling en deed dit samen met vertegenwoordigers van het bedrijfsleven en het vakbondswezen. Korpodeko is dan ook een tripartiete organisatie, waaronder ook de stichting voor het midden- en kleinbedrijf (Feck) viel en later ook samengewerkt werd met de Ontwikkelingsbank Nederlandse Antillen (Obna).
In haar 30-jarig bestaan heeft Korpodeko zeker 1.000 projecten gefinancierd waarvan enkele zeer succesvol. Een daarvan is het Lions Dive Hotel, maar ook het Chogogo Resort is met financiën van Korpodeko gerealiseerd. Verder was er het ‘remodeling fund’ voor het centrum van Willemstad waarbij vele gebouwen gerestaureerd konden worden. In totaal hebben 51 bedrijven van het ‘remodeling fund’ gebruikgemaakt. Pietermaai Smal was een project dat geen enkel commercieel bedrijf wilde aanpakken, totdat Korpodeko het deed, aldus Diaz. Tot slot is Korpodeko 100 procent aandeelhouder in het Marriott Hotel.


maatregelen corona

Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).