Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Curaçao Footprint Foundation en andere natuurliefhebbers hebben op verschillende plekken op Curaçao broedactiviteit van zeevogels geconfirmeerd.

stern

Nadat de organisatie twee weken geleden in de media een waarschuwing uitte voor de start van het broedseizoen voor zeevogels als sterns en lachmeeuwen, zijn er in verschillende natuurgebieden nestelende vogels geconstateerd.
Zo zijn in de zoutpannen van Boka Samí nestelende steltkluten of makamba’s gespot en nestelt er ook een grote groep visdiefjes (common tern). In het gebied bij Rif te Mundu Nobo zijn parende koningssterns waargenomen en er zijn ook sterns gespot bij de eilanden in de zoutpannen van Jan Thiel. Daarvan is nog niet duidelijk om welke soort sterns het gaat.
Ook bij Shete Boka zijn nestelende sterns waargenomen die duidelijk agressief gedrag vertonen bij het te dicht naderen van de locatie. Het gaat hier om de Amerikaanse dwergstern. Vervolgens broeden er verschillende watervogels rondom de saliña bij Daaibooi en zijn er broedende Amerikaanse scholeksters en Amerikaanse dwergsterns gespot op het Barrièrerif bij Fuik.
De stichting dringt aan op zorgvuldig gebruik van deze natuurgebieden en vraagt iedereen die met honden wandelt deze gebieden voorlopig niet te bezoeken en honden in ieder geval aan de lijn te houden. Ook wandelaars dienen uiterst voorzichtig te zijn omdat de nesten, die op de kale ondergrond liggen, nauwelijks te zien zijn en eieren gemakkelijk kapot getrapt kunnen worden.
De stichting vraag recreanten om eventuele informatie over broedende zeevogels te mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of te delen via de Facebookpagina’s Caribbean Footprint of Bird Watching Curaçao.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.