Van een onzer verslaggeefsters
Willemstad - Het Afpakteam van Curaçao heeft gisteren onder leiding en verantwoordelijkheid van een rechter-commissaris en een officier van justitie, drie huiszoekingen verricht.

afpak2

Dat heeft het Openbaar Ministerie bekendgemaakt. De huiszoekingen vonden plaats aan de Kaya Piano in Semikok en in Santa Rosa/Hèrst.
Bij de invallen zijn door het Afpakteam verschillende eigendommen buitgemaakt die volgens onderzoek met crimineel geld of op criminele wijze zijn verkregen. Tijdens de huiszoekingen zijn verschillende luxeartikelen in beslag genomen, waaronder twee Audi’s, één BMW, twee Accura’s, één Volkswagen Amarok, twee luxeboten, drie trucks, één huis, verschillende scooters, twee jetski’s, verschillende motorfietsen en brommers en juwelen. ,,De verdenking heerst dat deze eigendommen met geld afkomstig van criminele daden zijn verkregen”, aldus het Openbaar Ministerie in een reactie. Er zijn gisteren geen aanhoudingen verricht.
Het Afpakteam is een samenwerking tussen de Belastingdienst, de douane, de Koninklijke Marechaussee, het Korps Politie Curaçao en de kustwacht. Bij de actie van gisterochtend werd het Afpakteam versterkt door het RST en een team dat gespecialiseerd is in zoekwerk.
Het doel van het Afpakteam is om binnen de kaders van de wet, op innovatieve wijze eigendommen die op criminele wijze zijn verkregen, af te pakken en hierbij een duidelijk signaal naar de gemeenschap te doen uitgaan dat misdaad niet loont.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).