Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Voor het eerst in 2016 is er een flinke groei in het aantal toeristen op Curaçao geregistreerd.

ToerismeIn maart nam het aantal met 13 procent toe, vergeleken met maart 2015. Er kwamen 44.736 bezoekers op het eiland, vorig jaar waren dat er 39.526. Dat maakte Curaçao Tourist Board (CTB) gisteren bekend.
De groei komt uit alle belangrijke regio’s: Noord-Amerika, Zuid-Amerika, Europa en het Caribisch gebied. Daar staat tegenover dat het aantal overnachtingen nog steeds lager ligt dan in 2015, namelijk met 2 procent. Alleen vanuit Europa waren er meer overnachtingen, eveneens 2 procent. De gemiddelde verblijfsduur daalde in maart van 8,6 nachten naar 7,4 nachten.
Vooral de Caribische toeristen blijven minder lang, namelijk 10 procent minder nachten, terwijl er wel een groei van 30 procent in het aantal bezoekers was. Dit verschil is te verklaren doordat Pasen dit jaar in maart viel. Daardoor waren er 60 procent meer toeristen uit Aruba en die blijven meestal kort.
Het aantal toeristen uit Noord-Amerika steeg in maart met 6 procent naar 9.184. De Verenigde Staten kende een groei van 8 procent (6.462 bezoekers). De Zuid-Amerikaanse markt groeide met 15 procent. Daarbinnen valt op dat Venezuela weer een stijgende lijn te pakken heeft: een groei van 16 procent vergeleken met 2015 (8.536 toeristen). Ook Colombia en Suriname stijgen. Alleen Brazilië daalde met 24 procent.
De Europese landen leverden 13 procent meer toeristen (19.103 bezoekers in totaal) dan vorig jaar naar. Nederland groeide met 5 procent (12.453 bezoekers). Duitsland groeide met 15 procent (3.261 toeristen) en België met maar liefst 154 procent, volgens CTB vanwege de paasvakantie. Uit België kwamen overigens niet meer dan 1.224 mensen naar Curaçao.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).