Van een onzer verslaggevers

Willemstad - Damen Shiprepair & Conversion Holding in Nederland en CDM Holding op Curaçao hebben een ‘letter of intent’ (LOI) getekend waarin partijen hun intentie vastleggen om te komen tot een strategisch partnerschap.

dok

Dit is belangrijk ‘om onze Dokmaatschappij van een duurzame toekomst te verzekeren’.
Minister Eugene Rhuggenaath (PAR) van Economische Ontwikkeling was aanwezig bij de ondertekening door Damen-directeur Durk-Jan Nederlof en directeur Getmar Caldera van CDM.
De Curaçaose overheid heeft een multidisciplinair team in het leven geroepen om de onderhandelingen met Damen te voeren. Dit team bestaat onder anderen uit specialisten op het gebied van financiering, juridische kennis, bedrijfskunde en communicatie.
,,De onderhandelingen met Damen verlopen voorspoedig en zullen zich nu gaan richten op de details van een concessieovereenkomst”, aldus een persverklaring namens het team dat wordt aangestuurd door projectleider Clift Christiaan.
Parallel aan de onderhandelingen worden acties ondernomen opdat de Curaçaose Dokmaatschappij (CDM) - binnenkort met een partner - een gezonde doorstart kan maken naar een duurzame toekomst. Onderdeel hiervan is het afhandelen van de schulden van CDM aan overheidsentiteiten (waaronder de Belastingdienst maar ook aan havenautoriteit CPA), banken en overige crediteuren.
,,Een strategisch partnerschap brengt een aantal voordelen met zich mee”, aldus de persverklaring. Niet alleen betekent het behoud van werkgelegenheid omdat hiermee al het CDM-personeel in vaste dienst wordt overgenomen met behoud van opgebouwde arbeidsrechten. ,,Het biedt ook doorstroomkansen voor de jeugd via het trainingscentrum van de CDM.”
Een strategisch partnerschap met Damen stelt het Curaçaose Dok in de gelegenheid om vers kapitaal aan te trekken om te kunnen investeren in haar infrastructuur. ,,De strategische partner zorgt voor een drijvend dok waardoor de capaciteit voor scheepsreparaties met zo’n 30 procent zal toenemen. De overheid blijft overigens eigenaar van alle vaste activa.”
Al in 2009 werd Damen na een aanbesteding gekozen als een ideale partner voor de CDM. Een partnerschap biedt naast de reeds genoemde meer algemene voordelen ook een aantal Damen-specifieke pluspunten. Zo wordt Damen, aldus het persbericht, wereldwijd gerespecteerd en heeft zij een goede reputatie op het gebied van beheer van droogdokken.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).