Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Beeldend kunstenaar Herman van Bergen heeft gisterochtend van minister Irene Dick (PS) van Onderwijs, Wetenschap, Cultuur en Sport (OWCS) te horen gekregen dat hij de winnaar is van de Cola Debrotprijs 2016. Van Bergen krijgt de prijs voor zijn hele oeuvre.

kathedraal

De Cola Debrotprijs is de belangrijkste prijs voor kunst en cultuur op Curaçao. De prijs, vernoemd naar de Antilliaanse schrijver, dichter, arts, diplomaat, jurist, minister, filosoof en balletcriticus Debrot wordt uitgereikt aan mensen die een uitzonderlijke bijdrage hebben geleverd aan de Curaçaose cultuur. Eenmaal in de zeven jaar wordt de prijs aan een beeldend kunstenaar uitgereikt.
Herman van Bergen is heel blij met de prijs. ,,Ik kreeg donderdagavond een app van minister Dick, of ik de volgende ochtend langs wilde komen. Ik ging er samen met mijn vrouw heen en we waren zo verrast. Ik was zo blij, ik wilde de minister wel platknuffelen.” Van Bergen is internationaal erkend in verschillende disciplines maar staat de laatste jaren vooral in de schijnwerpers met zijn projecten met de ‘sumpiña’s’, de doornentakken. Momenteel werkt hij samen met zijn vrouw Daisy Casimiri aan de voltooiing van de ‘Kathedraal van Doornen’ in de tuin van de galerie Landhuis Bloemhof.
,,Deze prijs is zó belangrijk voor het project”, aldus een enthousiaste Van Bergen. ,,Het geeft het project geloofwaardigheid, en maakt het ook bekend. Nu wordt het echt een project van de gemeenschap.” Het bouwen van de Kathedraal van Doornen is gekoppeld aan een sociaal project waarbij jongeren werkervaring kunnen opdoen. Bedrijven en particulieren kunnen bijdragen aan het project door het sponsoren van een doornenblok.
De officiële uitreiking van de prijs vindt plaats op 4 mei op het podium van de ‘Kathedraal’ in de tuin van Landhuis Bloemhof. Meer informatie over Herman van Bergen en het project de Kathedraal van Doornen is te vinden op de website de kunstenaar.
hermanvanbergen.com


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).