Van een onzer verslaggever
Amsterdam/Willemstad - Op Curaçao is er al een straat naar hem genoemd en ook verrijst er in Muizenberg een stadion met zijn naam.

andruw

Maar in Nederland blijft honkballer Andruw Jones een relatief onbekende sporter. Het populaire praatprogramma RTL Late Night haalde hem woensdag in de uitzending en legde uit dat Jones een sportheld is met zijn honderden homeruns en tien Golden Gloves als beste outfielder in de Major League.
Gevraagd op welke statistiek hij het meest trots is antwoordde Jones: ,,Gewoon dat ik daar mocht spelen. Zoveel spelers krijgen niet de kans om 17 jaar in de MLB te spelen.” Naast toewijding en hard werken was geluk een belangrijke factor in zijn succes, aldus Jones. ,,Iemand raakte geblesseerd en daardoor werd ik in 1996 opgeroepen.” Hij was toen 19 en sloeg twee homeruns in zijn eerste wedstrijd in de World Series.
Vorig jaar september gaf Jones het symbolische startsein voor de aanleg van een nieuw Little League-stadion in Muizenberg. Dit wordt gefinancierd door zijn ARBJ Foundation en kost 2,4 miljoen dollar. Het stadion is vooral bedoeld voor de jeugd. Maar er kunnen ook gewone honkbalwedstrijden gespeeld worden. In RTL Late Night liet Jones schetsen zien van het nieuwe stadion.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.