Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Curaçao Ports Authority (CPA) heeft gisteren met aannemer BAM een overeenkomst getekend voor de bouw van de tweede megapier.

bam

Volgens CPA heeft al een aantal cruisemaatschappijen gereserveerd om in het seizoen 2017-2018 gebruik te maken van de tweede pier. De oplevering staat gepland voor het vierde kwartaal van 2017.

De gevonden beschermde koraalsoorten op de bouwplaats zullen, zoals deze krant vorige week al meldde, voor enige vertraging zorgen. In samenwerking met het ministerie van Gezondheid, Milieu en Natuur wordt gewerkt aan een oplossing ‘om de schade zo veel mogelijk te beperken’. CPA-directeur Humberto de Castro maakt zich geen zorgen: ,,Hoewel hierdoor enige vertraging in de voorbereidingen is opgelopen zal de bouw van de megapier conform planning geschieden. Wij zijn ervan overtuigd dat de constructie van de megapier volgens planning gaat verlopen.”
De nieuwe pier maakt onderdeel uit van het plan ‘Rif Seaport Curaçao’. ,,Het operationeel-technische traject loopt geheel volgens planning”, zegt De Castro. Met BAM, een bekende Nederlandse bouwmaatschappij, zijn afspraken gemaakt over de tijdige oplevering. De National Investment Bank begeleidt de financiering.
De overheid werkt volgens de directeur goed mee om de pier zo snel mogelijk te kunnen bouwen door snel vergunningen te verlenen, maar, verzekert De Castro: ,,Wij respecteren de procedures die wij moeten volgen om de vergunningen te kunnen krijgen.”
De tweede megapier komt rechts van de huidige pier en zal een lengte van 200 meter krijgen. De grootste cruiseschepen moeten er kunnen aanleggen. Naast de toeristen zal ook de lokale bevolking toegang hebben tot het gebied. CPA wil het project zo opzetten dat ‘een toestroom van bezoekers aan de binnenstad gewaarborgd blijft’.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).