Van een onzer verslaggevers 

Willemstad - Het bestuur van de Fundashon Tayer Sosial Sta. Martha beraadslaagt met haar juridisch adviseur hoe de impasse bij de sociale werkplaats te doorbreken, nu de rechter heeft vonnist dat de geschorste directeur weer tot het werk moet worden toegelaten.

tayer
Dat heeft voorzitter Ingrid Sanchez van het bestuur gisteren in een persconferentie bekendgemaakt. In de persconferentie deed het bestuur een boekje open over de directeur die verantwoordelijk wordt gehouden voor onder andere de slechte staat van het landhuis en het ontbreken van materiaal voor de verschillende ateliers. De directie en het personeel verwijten Melfor dat hij geen hart heeft voor de zaak.
Zo zou de directeur nooit zijn kantoor uitkomen om een praatje met de cliënten van de werkplaats te maken. Ook zou hij in het verleden moeilijk hebben gedaan om voor een bedrag van 100 gulden kippen voor de boerderij van de werkplaats aan te schaffen. Daarentegen betaalde hij wel een consultant 4.000 gulden per maand, aldus de kritiek.
Tijdens de persconferentie verklaarde voorzitter Sanches ook dat Melfor via een politieke benoeming bij de werkplaats was aangesteld. Secretaris Olga Torres verklaarde tegenover deze krant dat Melfor in 2011 door de toenmalige coalitiepartij de MAN was benoemd. Eerst had de directeur een contract als consultant, later kreeg hij een contract voor onbepaalde tijd aangeboden. De persconferentie werd gehouden in reactie op verklaringen van Melfor en zijn advocaat in de media. In het verleden zijn er maandenlang via een bemiddelaar gesprekken met Melfor gevoerd, maar dat leverde geen resultaat op, aldus Sanchez.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).