Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Het fregat Zr.Ms. De Zeven Provinciën, het huidige stationsschip in het Caribisch gebied, heeft afgelopen week weer ruim 250 kilo cocaïne onderschept.

provincien
Dat gebeurde zondag 3 april midden op de Caribische Zee, laat Defensiewoordvoerder Maartje van der Maas weten. De actie is in samenwerking met Belgische en Amerikaanse eenheden vanaf het marineschip uitgevoerd. Na een melding van een Amerikaans patrouillevliegtuig over een verdacht zeilschip heeft De Zeven Provinciën de boot onderschept. Vlak voor zonsondergang kwam het schip op de gemelde positie aan en werd gedurende de nacht duidelijk dat zich contrabande aan boord bevond. 

Op zondagochtend is de verdachte zeilboot doorzocht door een team van de Amerikaanse kustwacht, dat speciaal hiervoor aan boord van De Zeven Provinciën meevaart. Vermoed wordt dat een deel van de cocaïne door de enige opvarende al overboord was gegooid. Gedurende de actie vloog de Belgische helikopter, de Alouette III, boven het gebied om de zeilboot en omgeving te controleren op verdachte activiteiten. De verdachte, het zeilschip en de smokkelwaar zijn overgedragen aan de Amerikaanse kustwacht.
Afgelopen maand onderschepte de Zeven Provinciën ook al twee drugstransporten van 400 en 600 kilo. De acties maken onderdeel uit van de internationale drugsbestrijdingsoperatie Carib Venture, die onder leiding staat van de Commandant der Zeemacht in het Caribisch gebied.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.