Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Het fregat Zr.Ms. De Zeven Provinciën, het huidige stationsschip in het Caribisch gebied, heeft afgelopen week weer ruim 250 kilo cocaïne onderschept.

provincien
Dat gebeurde zondag 3 april midden op de Caribische Zee, laat Defensiewoordvoerder Maartje van der Maas weten. De actie is in samenwerking met Belgische en Amerikaanse eenheden vanaf het marineschip uitgevoerd. Na een melding van een Amerikaans patrouillevliegtuig over een verdacht zeilschip heeft De Zeven Provinciën de boot onderschept. Vlak voor zonsondergang kwam het schip op de gemelde positie aan en werd gedurende de nacht duidelijk dat zich contrabande aan boord bevond. 

Op zondagochtend is de verdachte zeilboot doorzocht door een team van de Amerikaanse kustwacht, dat speciaal hiervoor aan boord van De Zeven Provinciën meevaart. Vermoed wordt dat een deel van de cocaïne door de enige opvarende al overboord was gegooid. Gedurende de actie vloog de Belgische helikopter, de Alouette III, boven het gebied om de zeilboot en omgeving te controleren op verdachte activiteiten. De verdachte, het zeilschip en de smokkelwaar zijn overgedragen aan de Amerikaanse kustwacht.
Afgelopen maand onderschepte de Zeven Provinciën ook al twee drugstransporten van 400 en 600 kilo. De acties maken onderdeel uit van de internationale drugsbestrijdingsoperatie Carib Venture, die onder leiding staat van de Commandant der Zeemacht in het Caribisch gebied.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).