Van een onzer verslaggeefsters
Willemstad - Minister Suzy Camelia-Römer (PNP) van Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Planning (VVRP) heeft samen met een aantal Statenleden een bezoek gebracht aan Port of Rotterdam; het bedrijf dat de Rotterdamse haven beheert.

suzyrdam2

De Rotterdamse haven heeft - net als de haven van Curaçao - een havenmeester die onder de verantwoordelijkheid van de minister van Verkeer binnen het bedrijf werkzaam is en verantwoordelijk is voor het maritiem verkeer binnen de haven.
Bovendien is VVRP - middels de Maritieme Autoriteit Curaçao - verantwoordelijk voor het toezicht dat akkoorden en technische en operationele eisen van publieke en private maritieme organisaties worden nageleefd. ,,Het doel van het bezoek was om te zien hoe de Rotterdamse haven functioneert in samenwerking met autoriteiten op het gebied van Verkeer en Vervoer, aangezien de haven - die in de top 20 zit van de grootste havens van de wereld - wereldwijd als een voorbeeldhaven dient”, aldus VVRP. ,,De delegatie heeft een aantal belangrijke aspecten meegenomen uit de ontmoeting, zoals bijvoorbeeld hoe Port of Rotterdam onder andere het verkeer in de haven organiseert, de samenwerking met de havenmeester en de maritieme autoriteit, en heeft de nodige contacten gelegd om Curaçao verder bij te staan in de ontwikkeling van het maritiem beleid.”


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.