Van een onzer verslaggeefsters
Willemstad - Minister Suzy Camelia-Römer (PNP) van Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Planning (VVRP) heeft samen met een aantal Statenleden een bezoek gebracht aan Port of Rotterdam; het bedrijf dat de Rotterdamse haven beheert.

suzyrdam2

De Rotterdamse haven heeft - net als de haven van Curaçao - een havenmeester die onder de verantwoordelijkheid van de minister van Verkeer binnen het bedrijf werkzaam is en verantwoordelijk is voor het maritiem verkeer binnen de haven.
Bovendien is VVRP - middels de Maritieme Autoriteit Curaçao - verantwoordelijk voor het toezicht dat akkoorden en technische en operationele eisen van publieke en private maritieme organisaties worden nageleefd. ,,Het doel van het bezoek was om te zien hoe de Rotterdamse haven functioneert in samenwerking met autoriteiten op het gebied van Verkeer en Vervoer, aangezien de haven - die in de top 20 zit van de grootste havens van de wereld - wereldwijd als een voorbeeldhaven dient”, aldus VVRP. ,,De delegatie heeft een aantal belangrijke aspecten meegenomen uit de ontmoeting, zoals bijvoorbeeld hoe Port of Rotterdam onder andere het verkeer in de haven organiseert, de samenwerking met de havenmeester en de maritieme autoriteit, en heeft de nodige contacten gelegd om Curaçao verder bij te staan in de ontwikkeling van het maritiem beleid.”


maatregelen corona

Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).