Van een onzer verslaggeefsters
Willemstad - TUI Curaçao en Green Force kondigden in november 2015 een grootschalig recyclingproject voor toeristische bedrijven aan.

recycle1

Afgelopen week begon de uitrol van dit project en zijn de eerste recyclingstations geplaatst bij partnerbedrijven. Dat is gisteren bekendgemaakt.
Time To Smile Chogogo Dive & Beach Resort, Morena Resort, Dolphin Suites en Lions Dive & Beach Resort plaatsten al de stations met gescheiden afvalbakken. Met name plastic flessen en aluminium blikjes worden gescheiden opgevangen voor recycling. Recyclingpartner Green Force ontving van TUI Care Foundation een donatie voor de aanschaf van de stations en voor de speciale apparatuur benodigd voor de verwerking van het ingezamelde afval.
In totaal worden er in de komende maanden 33 stations geplaatst bij partners van TUI en Green Force op Curaçao. Het is de bedoeling dat alle hotels en resorts zich aansluiten bij dit initiatief. TUI Care Foundation stelt de recyclingstations ter beschikking aan die partners die zich voor het verwerken van het gerecyclede materiaal aansluiten bij Green Force.
Green Force is de drijvende kracht achter de recycling en heeft afgelopen maart een recordgewicht van 65.000 kilo recyclebaar materiaal opgehaald en geëxporteerd voor verwerking. De inzet van de recyclestations en bewustwording van zowel medewerkers als bezoekers van deze toeristische bedrijven zullen hier een verdere positieve invloed op hebben.
TUI en Green Force willen met dit project ook andere partijen binnen en buiten het toerisme inspireren om actief bij te dragen aan een schoon en gezond Curaçao.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.