Willemstad - Een van de belangrijkste actiepunten van Curaçao Airport Partners (CAP) is het terugdringen van de wachtrijen bij de Immigratiedienst, liet coo Tobias Markert gisteren weten tijdens de jaarlijkse persconferentie van CAP.

egateshato

Vanaf 8 april worden de e-gates in gebruik genomen, wat de lange wachtrijen moet gaan terugdringen.
,,We realiseren ons inderdaad dat dinsdagmiddag en zaterdagmiddag de twee drukke momenten zijn bij de Immigratiedienst. We praten met luchtvaartmaatschappijen om te kijken waar er geschoven kan worden met aankomst van toestellen, maar het is een strak schema. Wij moeten er dus voor zorgen dat er meer capaciteit komt”, aldus Markert desgevraagd.
Voorheen had luchthaven Hato bij vertrek zes balies. Dat is teruggedrongen naar vier balies en twee e-gates, waarbij de passagier zelf langs immigratie kan gaan. Omdat deze e-gates nu nog niet in gebruik zijn, kampt immigratie met beperkte capaciteit. Bij aankomst op de luchthaven is dit probleem nog veel groter. Waar er voorheen 12 balies waren, werd dit aantal teruggedrongen naar acht balies bij het aanpassen van de immigratiehal. Nu zijn het nog zes balies waar ook zes e-gates bij in gebruik moeten komen.
Begin deze maand klaagden verschillende mensen op de sociale netwerksite Facebook over een wachtrij langer dan twee uur om bij aankomst langs immigratie te komen. CAP laat weten dat de Immigratiedienst niet over voldoende medewerkers beschikt. Markert: ,,De Immigratiedienst is op dit moment mensen aan het trainen. Daarnaast hebben wij luchthavengidsen rondlopen die passagiers begeleiden met het vinden van de weg naar de uitgang. Daar bleken sommige passagiers problemen mee te hebben.”


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.