Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Naar aanleiding van de terreuraanslagen in de Belgische en Europese hoofdstad Brussel, waarbij in de vertrekhal van de internationale luchthaven Zaventem dinsdag twee bommen ontploften, heeft Curaçao Airport Partners (CAP) de veiligheidsmaatregelen op de Curaçaose luchthaven aangescherpt.

hato

Dat liet chief operations officer (coo) Tobias Markert van CAP gisteren weten. ,,Het Airport Police-team wordt vanaf nu versterkt met twee politieagenten per dienst. Ook worden er 45 extra beveiligingscamera’s besteld”, zo zei Markert. Welke verdere veiligheidsmaatregelen worden getroffen kon hij niet bekendmaken, maar hij verzekerde dat de situatie nauwlettend in de gaten wordt gehouden.
Wie deze 45 beveiligingscamera’s gaat leveren, kan CAP vooralsnog niet bekendmaken, laat woordvoerder Diana Martis desgevraagd weten. ,,Er is enkele weken terug een tender gehouden, waaraan verschillende bedrijven hebben meegedaan.” Tegenover TeleCuraçao zei Markert dat de bestelling ‘internationaal’ is gedaan. ,,De levering kan al binnen twee à drie maanden zijn.” Hoeveel de camera’s kosten kan CAP nog niet zeggen.
Ook vandaag blijft de internationale luchthaven bij Brussel gesloten. Het vliegveld en de luchtvaartmaatschappijen hebben nauw contact om passende oplossingen te vinden voor alle reizigers. Zo worden vluchten omgeboekt of wordt er gevlogen vanaf andere luchthavens. Passagiers die vragen hebben over hun achtergelaten dan wel ingecheckte bagage wordt geadviseerd contact op te nemen met hun luchtvaartmaatschappij. Auto’s die geparkeerd staan bij het vliegveld kunnen nog niet worden opgehaald. De vertrekhal ligt voor een deel in puin door naar beneden gekomen plafondplaten en gesprongen ramen.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.