Van een onzer verslaggevers
Willemstad - De aanbruggen van de L.B. Smithbrug, de beweegbare voetgangersbrug over het Waaigat tussen Punda en Scharloo worden, na een noodreparatie van een jaar geleden nu compleet vervangen.

brug

Dit meldt Albert Zwueste, chief operations officer van Curacao Ports Authority (CPA).
De aanbruggen, de vaste delen tussen de wal en het beweegbare gedeelte van de brug, zijn aan beide zijden verrot. De houten brugdelen zullen worden vervangen door een tweetal duurzame brugconstructies. De werkzaamheden zullen worden uitgevoerd in de laatste week van mei en het werk zal ongeveer een week in beslag nemen.
,,We zijn nu bezig met plannen van de uitvoering en het onderzoeken van de opties”, vertelt Zwueste. ,,Ik heb namelijk een kraan nodig om de brugdelen omhoog te hijsen, ter hoogte van het Scheepvaartmuseum in Scharloo en voor de MCB in Punda. Dat zal uiteraard resulteren in afzettingen en omleidingen. We zijn nu in overleg met de autoriteiten voor de afspraken en vergunningen hiervoor. Misschien kan het ook wel met een vlonder worden aangevoerd maar we moeten kijken naar de kosten en de haalbaarheid.”
Renovatie van de L.B. Smithbrug gaat de overheid 86.000 gulden kosten, wat een scherpe prijs is volgens Zwueste. CPA heeft zelf het initiatief genomen met het voorstel tot renovatie, ondanks dat zij de bruggen niet beheren. De renovatie van de nabijgelegen Wilhelminabrug verloopt volgens plan. ,,Het ziet er al een stuk beter uit”, aldus Zwueste. ,,Met een schuivende mal worden de aangebrachte gaten weer opgevuld met betonmortel.” De Wilhelminabrug had namelijk last van betonrot. Het ijzerwerk in het beton van ‘de groene brug’ is gaan roesten en dit beton is verwijderd. De renovatie van de Wilhelminabrug geeft geen verkeersoverlast.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).