Van een onzer verslaggevers
Willemstad - De nationale voetbalselectie van Curaçao onder leiding van bondscoach Patrick Kluivert was gisteren even op vliegveld Hato. De selectie maakte een tussenstop op weg naar Barbados voor de eerste wedstrijd in de voorrondes van de Caribbean Cup.

kluivert

De wedstrijd tegen Barbados wordt morgen gespeeld en de selectie keert dan terug naar Curaçao voor de thuiswedstrijd tegen de Dominicaanse Republiek op 26 maart in het stadion Ergilio Hato te Brievengat.
De selectie van Kluivert is uitgebreid met vijf nieuwe spelers. Leandro Bacuna (1991, Aston Villa), Jarchinio Antonia (1995, FC Groningen), Rangelo Janga (1992, FC Dordrecht), Doriano Kortstam (1994, Roda JC Kerkrade) en Everon Pisas (1994, ACS Poli Timisoara) zijn de toevoegingen aan de selectie die verder uit reeds geselecteerde spelers bestaat. De spelers zouden zich presenteren aan de pers maar door oponthoud bij de douane haalden ze de persconferentie niet. Kluivert was al een dag eerder aangekomen en kon dus wel de pers te woord staan.
De bondscoach kwam eerst met slecht nieuws. Gianluca Maria en Jeremy de Nooijer waren er niet bij vanwege blessures. Kluivert heeft geen andere spelers in hun plaats opgeroepen. ,,Nee dat vond ik niet nodig. Ik heb zo ook nog een goed team.” Kluivert is vooral erg blij met de keuze van Leandro Bacuna. De 24-jarige speler van het Engelse Aston Villa twijfelde en hoopte lang geselecteerd te worden voor Oranje maar heeft nu dus de keuze gemaakt voor het Curaçaose team. ,,Ik heb hem overtuigd voor Curaçao te kiezen, dat viel niet mee maar het is me gelukt”, sprak de bondscoach glunderend. Kluivert lijkt te investeren in de toekomst. Antonia, Kortstam en Pisas zijn als jonge talenten aan de groep toegevoegd. De net-twintigers zullen hun eerste interlandervaring opdoen. ,,Ze zijn jong maar goed. We willen alle neuzen dezelfde kant op hebben en wilden deze jongens dus graag bij de groep.” Kluivert is teruggekomen bij de Curaçaose selectie omdat hij vindt dat hij een mooi team heeft. ,,Iedereen weet dat ik graag een club zou trainen. Ik heb een paar aanbiedingen afgeslagen, de juiste club heeft zich nog niet gemeld. Dit is een mooi team en in de toekomst zullen er meer spelers komen.”
De selectie heeft een vermoeiende reis achter de rug als ze na een tussenstop in Trinidad eindelijk in Barbados aankomen. ,,Dit is geen gemakkelijke fase wat dat betreft”, erkent Kluivert. ,,De meeste jongens hebben ook nog gespeeld, zaterdag of zondag.” Ondanks dat ziet de bondscoach de wedstrijden met vertrouwen tegemoet. Bij zijn avontuur wordt hij ondersteund door Etienne Siliee, de technisch directeur van FFK en zijn nieuwe assistent-coach Lennox Maurits. De 39-jarige Maurits speelde in de Nederlands-Antilliaanse selectie en is door Kluivert uitgekozen vanwege zijn ervaring als ex-international en zijn Nederlandse voetbalachtergrond.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).