Van onze redactie
Willemstad - De organisatie van het Curaçao International Film Festival Rotterdam (CIFFR) geeft op donderdag 31 maart alvast een voorproefje van het filmprogramma van het festival met de vertoning van de Spaanstalige film ‘El apóstata’ van de Spaans-Uruguayaanse regisseur Federico Veiroj.

ciffr-logo

,,Gonzalo Tamayo (Álvaro Ogalla), zoals zo veel Spanjaarden katholiek opgevoed, wil afstand doen van zijn geloof. Maar een officiële apostasie, uitgeschreven worden bij de kerk en zijn doop ongedaan maken, blijkt niet eenvoudig. Gonzalo, type eeuwige student, bijt zich erin vast zoals hij dat nooit eerder heeft gedaan. Ondanks Gonzalo’s problemen heeft de film een lichte, optimistische toets. Een trefzeker, geestig zwart sprookje over de wil tot verandering”, zo wordt de film omschreven.
De Spaanstalige film met Engelse ondertiteling draait donderdag 31 maart om 20.00 uur. Kaarten zijn te koop aan de kassa van festivalbioscoop The Cinemas.
Op dezelfde dag wordt de openingsfilm voor de 5de editie van CIFFR, dat gehouden wordt van 6 tot en met 10 april, bekendgemaakt en het verdere festivalprogramma gepresenteerd. Kaartverkoop voor het festival start op zaterdag 2 april.
In het kader van de viering van het 1e lustrum, nodigt CIFFR het publiek uit voor het gratis Open Air Cinema-evenement op het Brionplein op dinsdag 5 april vanaf 19.30 uur. Het programma bestaat uit een aantal korte films gevolgd door de (muzikale) hoofdfilm.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.