Van een onzer verslaggevers

Willemstad/Paramaribo - UTS Suriname nv aan de Bonistraat 114 te Paramaribo kan dan wel verkocht zijn aan concurrent Digicel, uit een actueel uittreksel uit het Handelsregister van de Kamer van Koophandel en Fabrieken in Suriname blijkt dat UTS Curaçao-topman Paul de Geus nog wel staat ingeschreven als directeur.


Vorige maand berichtte deze krant over de strijd, die zich vooral achter de schermen afspeelt, tussen UTS (Curaçao) en Digicel. Inzet daarvan is Uniqa, aanbieder van mobiele telefonie in Suriname. Het dispuut is intussen onderwerp geworden van een rechtsprocedure, zowel voor het gerecht in Willemstad als voor internationale arbitrage.
Digicel claimde - in elk geval tot voor kort nog - dat er géén definitieve overeenkomst is voor de overname van Uniqa, zoals in februari ook met grote voorzichtigheid werd verklaard door directeur Alex Holvoet van Digicel Suriname tegenover de Ware Tijd, terwijl UTS vasthoudt aan de ‘ondertekende deal’ waarmee 5 miljoen dollar is gemoeid. En dat daarmee afstand is gedaan van UTS Suriname.
Een uittreksel van de Kamer van Koophandel in hoofdstad Paramaribo toont echter aan dat per 16 maart 2016 Paulus Tranquilino de Geus, geboren op 6 juli 1963 te Curaçao met de Nederlandse nationaliteit, nog wel de directeur is. Formeel heet de vennootschap United Telecommunication Services Suriname. De oorspronkelijke akte is op 6 februari 2007 verleden ten overstaan van notaris Jan Currie.
Die nv werd ingeschreven op 1 april 2005, terwijl de akte van oprichting is gedateerd op 6 februari 2007. De Surinaamse KvK meldt voorts dat het ‘tijdstip van aanvang’ 20 januari 2009 was. Het doel van het bedrijf is het deelnemen in het beheren van andere vennootschappen, in het bijzonder vennootschappen die ten doel hebben het exploiteren van (openbare) telecommunicatie-infrastructuur in Suriname.
De zaak stond aanvankelijk ingeschreven als een nv in oprichting met als oprichters Carlo Ewald Codrington en Johanna Maragretha Wondel. Bij opgaaf van 1 juni 2007 is de zaak per 6 februari 2007 omgezet in een nv onder de naam Divello. Bij opgaaf van 26 januari 2009 is de naam per 20 januari 2009 gewijzigd in UTS Suriname. Aldus het uittreksel over de vennootschap waarover veel is te doen.
Eerder publiceerde deze krant dat UTS Suriname de facto de holding is waar de werkmaatschappij Intelsur, de exploitant van Uniqa, onder valt. Intelsur staat voor International Telecommunication Suriname nv met Uniqa als handelsnaam. En om Uniqa draait het conflict tussen UTS en Digicel.

geus


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.