Van een onzer verslaggevers
Willemstad - De operatiekamer (OK) van het Sint Elisabeth Hospitaal (Sehos) was gisteren gesloten voor electieve operaties en alleen beschikbaar voor spoed- en semi-spoedoperaties.

sehos

Deze situatie zal waarschijnlijk ook gelden voor vandaag en maandag.
Het probleem is dat er onvoldoende materiaal beschikbaar is in de operatiekamer en dat het aanwezige materiaal dus gereserveerd moet worden voor spoedgevallen.
Waar het financiële probleem precies ligt, daar wil de interim-directeur Franke Scheper van het Sehos niet op ingaan, maar dat de kosten het budget van 120 miljoen gulden per jaar overstijgen, heeft ermee te maken dat er sprake is van zorggroei. Scheper legt uit: ,,Er is vergrijzing, meer patiënten kunnen geholpen worden met nieuwe technologieën en medicatie. Ook het effect van de sluiting van de Taams Kliniek heeft een verschuiving teweeg gebracht van zorg naar het Sehos, zonder dat daar een budget tegenover stond. De kosten gaan sneller dan de financiële zaken op orde krijgen”, aldus Scheper. ,,Ik hoop voor Curaçao dat er oplossingen komen”, zo verzucht hij nog. De patiënten worden volgens hem wel zo spoedig mogelijk weer geholpen. En het uitstel zal op dit moment geen gevolgen hebben voor medische uitzendingen.
Op andere vragen die het Antilliaans Dagblad hem stelde kon geen antwoord gegeven worden, zoals hoe het staat met het materiaal in de rest van het ziekenhuis, hoeveel geld er nu acuut nodig is, hoeveel patiënten er niet geopereerd konden en kunnen worden en wat de rol is van Elisa Carter die aangesteld is als speciale gezant van de regering om de financiële problemen van het Sehos onder controle te krijgen.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).