Normaal valt de kleine regentijd op Curaçao in de maand mei. De afgelopen paar jaar viel de bui echter al in maart. Zo ook dit jaar. Wie al wat langer op het eiland woont, weet dat die ene bui die dan valt, een transformatie teweeg brengt die slechts enkele dagen duurt. Bomen als de brasia, de bonchi kabai en natuurlijk de kibrahacha gebruiken het kleine beetje water voor het produceren van bloemen en vruchten/zaden voor de volgende generatie. De afgelopen dagen mochten we weer genieten van de gele bloemenpracht van de kibrahacha. En ook verschillende vogels en deze leguaan genoten van de nectar in de bloemen en de bloemblaadjes zelf. De bloemenzee is er maar twee dagen. En dan is het feest weer over.

kibrahacha


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.