Normaal valt de kleine regentijd op Curaçao in de maand mei. De afgelopen paar jaar viel de bui echter al in maart. Zo ook dit jaar. Wie al wat langer op het eiland woont, weet dat die ene bui die dan valt, een transformatie teweeg brengt die slechts enkele dagen duurt. Bomen als de brasia, de bonchi kabai en natuurlijk de kibrahacha gebruiken het kleine beetje water voor het produceren van bloemen en vruchten/zaden voor de volgende generatie. De afgelopen dagen mochten we weer genieten van de gele bloemenpracht van de kibrahacha. En ook verschillende vogels en deze leguaan genoten van de nectar in de bloemen en de bloemblaadjes zelf. De bloemenzee is er maar twee dagen. En dan is het feest weer over.

kibrahacha


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).