Van een onzer verslaggevers
Willemstad - ,,It’s a new ball game”, laat de politieke partij MFK uit naam van hun leider Gerrit Schotte weten aan de pers. ,,Bijgevoegd zijn de documenten waaruit blijkt dat advocaat Eldon ‘Peppie’ Sulvaran gisteren het hoger beroep heeft aangetekend in de zaak Babel.”

hogerberiep
Zowel hoger beroep tegen de veroordeling van Schotte, die drie jaar onvoorwaardelijke celstraf heeft gekregen van rechter Irene Lips, als tegen de veroordeling van zijn partner Cicely van der Dijs, die tot achttien maanden werd veroordeeld, waarvan negen voorwaardelijk, met twee jaar proeftijd.
Sulvaran liet eerder tegenover Caribisch Netwerk weten dat er door het Openbaar Ministerie een aantal strafbare feiten zijn gepleegd. ,,De hoogste staatsorganen hebben samengespannen om een politiek persoon uit te schakelen. De rechter heeft een niet-bestaande e-mail aangegrepen en dat is verwonderlijk om dat als start van een onderzoek te gebruiken. De rechter zegt het OM op dit punt te geloven. Geloof is goed maar controle is beter. Wij kunnen deze e-mail niet controleren en dus is dit volstrekt onaanvaardbaar.”
Volgens Sulvaran zijn er ‘sterke indicaties’ dat gouverneur Frits Goedgedrag, voormalig hoofd Veiligheidsdienst Edsel Gumbs, oud-procureur generaal Dick Piar en Yasser Dennaoui die een echtgenoot is van een officier van justitie, betrokken waren bij het schenden van de geheimhoudingsplicht. ,,Er zijn tegen sommigen rechtstreekse bewijzen dat ze hierbij betrokken waren.”
Tijdens het hoger beroep zal dit opnieuw aan bod komen, aldus Sulvaran tegenover Caribisch Netwerk. ,,Het vonnis is niet definitief, we beginnen weer op een nulpunt. Wie een veldslag heeft gewonnen, heeft de oorlog nog niet gewonnen.” Sulvaran gaf tegenover de nieuwswebsite aan dat hij tijdens het proces op het punt heeft gestaan om de rechter te wraken, onder meer vanwege haar uitspraak dat een diplomatiek paspoort geen pootjes heeft. ,,Het leek ons toen een te zwaar middel, maar misschien hadden we dat achteraf toch moeten doen.”


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.