Van onze redactie
Willemstad - De derde editie van Cura Doet kende niet alleen 210 activiteiten waar vrijwilligers zich voor in konden schrijven, maar liefst 5.000 vrijwilligers deden mee aan de activiteit, zo schrijven de organisatoren van het evenement, Curaçao Cares en het Oranje Fonds. In totaal deden er 196 organisaties mee.


De eerste projecten begonnen vrijdagochtend om 7.00 uur en de laatste projecten gingen door tot ongeveer 18.00 uur op zaterdag. ,,Ongeveer 30 scholen waren van de partij dit jaar om hun school op te knappen. De scholieren van de betreffende scholen zullen maandag prettig verrast zijn door alle mooie veranderingen. Jongeren vormden tevens ook de grootste groep vrijwilligers. Bijna alle 300 jongeren van Dr. Albert Schweitzer havo/vwo deden mee, ongeveer 180 studenten van het Radulphus College en ook jongeren van Jacques Ferrandi, Amador Nita, Maris Stella, vsbo St. Jozef en de UoC waren op de been. Jonge scouts deden enthousiast mee bij hun eigen groepen, maar gingen ook bij andere organisaties aan de slag. Veel bedrijven hebben ook hun steentje bijgedragen, door hun werknemers in te zetten, maar ook door financiële hulp te verlenen”, aldus de organisatie.
Ook gouverneur Lucille George-Wout was er weer bij en ging dit keer op stap met ouderen van Grandinan Uní Banda Riba. Verschillende ouderengroepen uit verschillende wijken deden voor het eerst mee. Culturele voorstellingen met entertainment van verschillende artiesten, een gezondheidsdag en verschillende rondritten werden georganiseerd om ouderen een bijzondere dag te verzorgen.
,,We zijn heel tevreden met alle resultaten en dat zo veel organisaties en vrijwilligers samen konden werken. Dit jaar hebben wij verschillende interviews met vrijwilligers gefilmd die wij op onze Facebookpagina de komende weken gaan delen. Wat steeds weer naar voren komt in de interviews, is dat mensen ervan genieten om iets voor een ander te kunnen betekenen en ook heel graag een maatschappelijke bijdrage willen leveren. Dat is precies wat wij willen cultiveren. De reacties zijn heel positief bij mensen van alle leeftijden”, zegt Janis Vinck, projectleider van Cura Doet
Hier en daar waren er een aantal plekken die geen nieuwe aanmeldingen van vrijwilligers hebben gekregen of er zijn minder mensen komen opdagen dan aangemeld. Ook waren de materialen niet op alle plekken genoeg om al het werk gedaan te krijgen. Samen met de organisaties zal de communicatie en voorbereiding volgend jaar weer opgepakt worden, zo beloofd de organisatie. ,,We willen de gemeenschap van Curaçao feliciteren met wat wij samen tijdens deze twee positieve dagen hebben bereikt. Pabien Kòrsou!”


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).