Van een onzer verslaggeefsters
Willemstad - Curaçao neemt met een selectie van drie meisjes en drie jongens deel aan het kwalificatietoernooi van de World Junior Tennis Competition 2016 (WJTC).

Deze vindt plaats van 11 tot en met 17 maart in El Salvador. De Curaçaose ploeg die door Tennis Federation Curaçao (TFC) wordt uitgezonden, vloog gisteren naar San Salvador.
Het WJTC-kwalificatietoernooi betreft een regionale competitie. Landen uit Noord- en Midden-Amerika en het Caribisch gebied doen mee aan dit evenement dat bestemd is voor spelers van 14 jaar en jonger.
Het Curaçaose meisjesteam bestaat uit Daphne Sommer, Mila de la Fuente en Sarinah Maduro. Ze worden begeleid door trainer Nick van Rosberg. De jongensploeg wordt gevormd door Quintan van Wijk, Gianluca Beaujon en Noah Martis. De trainer is Mark Riebel.
Behalve Curaçao nemen de volgende landen deel aan het WJTC-kwalificatietoernooi: Aruba, Bahama’s, Barbados, Bermuda, Costa Rica, Dominicaanse Republiek, El Salvador, Guatemala, Guyana, Haïti, Honduras, Jamaica, Nicaragua, Panama, Puerto Rico, Trinidad & Tobago en de Amerikaanse Maagdeneilanden.
Manuel Membreño fungeert als toernooidirecteur in El Salvador en hij wordt geassisteerd door Monica Caceres. De arbiter is Peruaan Julio Cavero, terwijl Cecilia Ancalmo als toezichthouder van de International Tennis Federation (ITF) fungeert. De competitie wordt op de tennisbanen van Complejo Polideportivo van de stad Merliot afgewerkt.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.