Van een onzer verslaggeefsters
Willemstad - Het Openbaar Ministerie heeft in de zaak Bientu gisteren vier jaar celstraf, waarvan één voorwaardelijk, met een proeftijd van twee jaar tegen loterijbaas Robbie dos Santos geëist. Ook wordt geëist dat de cashgelden van de loterijmagnaat, alsook al zijn bank- en beleggingstegoeden verbeurd worden verklaard.
De eigenaar van Robbie’s Lottery wordt van zestien strafbare feiten verdacht, waaronder witwassen, belastingontduiking, de verkoop van illegale loten en illegaal vuurwapenbezit. Eerder stelde het Openbaar Ministerie dat de Curaçaose samenleving door de illegale handelingen van Dos Santos een belastingopbrengst is onthouden van zo’n 50 miljoen gulden, wat 8 procent van de opbrengst van de directe belastingen van het Land Curaçao zou zijn.
Ook de bedrijven van Dos Santos worden in de zaak Bientu vervolgd. Het gaat in dezen om The Money Game nv, Administratiekantoor Dollar nv en Jamaroma Lotteries nv. De nv’s The Money Game en Jamaroma Lotteries zijn op Sint Maarten gevestigd. De dochter van Dos Santos is sinds 2013 directeur van alle bedrijven. Tegen The Money Game nv heeft het Openbaar Ministerie gisteren een boete geëist van 3,5 miljoen gulden. Tegen Jamaroma Lotteries wordt een boete geëist van 1 miljoen gulden en tegen Administratiekantoor Dollar nv wordt een boete geëist van 8 miljoen gulden.
Dos Santos wordt in deze zaak vertegenwoordigd door Eldon ‘Peppie’ Sulvaran van advocatenkantoor Sulvaran & Peterson en door Roel Kerckhoffs van het Nederlandse kantoor Hertoghs Advocaten-Belastingdeskundigen, die bekendstaat om zijn kennis van fiscaal strafrecht. Zij voeren vandaag nog het woord in de zaak Bientu. De inhoudelijke behandeling hiervan eindigt morgen waarbij de verdachte de mogelijkheid tot het voeren van het laatste woord wordt geboden. Op vrijdag 1 april doet het gerecht uitspraak in deze zaak.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.