Van een onzer verslaggevers
Willemstad - De Wilhelminabrug, die Punda en Scharloo met elkaar verbindt, wordt momenteel gerestaureerd door Curaçao Ports Authority (CPA).

wilhelminabrug

De brug heeft namelijk last van betonrot. Het ijzerwerk in het beton van ‘de groene brug’ is gaan roesten en dit beton is verwijderd. Het ijzerwerk zal behandeld worden als het beton opnieuw is aangebracht, waarna de brug in zijn geheel in de verf zal worden gezet.
Albert Zwueste, chief operations officer van CPA, geeft aan dat dit niet de grootste kostenpost van de opknapbeurt is. ,,Nederland heeft indertijd deze brug naar Curaçao laten komen omdat deze wonderlijk genoeg precies de goede maten had om de oude Wilhelminabrug te vervangen. De besturing en de bedrading werden niet vervangen en omdat de brug nooit opengaat, werkt dat allemaal niet meer.” De totale restauratie inclusief controlekamertje en slagbomen gaat volgens Zwueste 400.000 gulden kosten.
Een beweegbare brug is, naast de waterkwaliteit, een van de belangrijkste voorwaarden voor het project Waaigat Marina. ,,Met de marina zijn we al heel lang bezig. Nu wordt de brug opgeknapt en ook liggen de plannen voor vernieuwing van het gemaal klaar, dat kan binnenkort door Openbare Werken voor aanbesteding worden uitgegeven.” Zwueste is nu bezig met de planning van de fondsenaanvraag voor de eerste fase van het aanleggen van de steigers van de marina. De hoop is om in 2017 met de tweede fase van de steigers te beginnen.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).