Van een onzer verslaggevers
Rotterdam - Op Werelderfgoeddag, zaterdag 5 maart, werd in de Van Nellefabriek in Rotterdam een speciale dag georganiseerd voor de tien erfgoederen van het Koninkrijk.

werelderfgoed1

Gevolmachtigde minister Marvelyne Wiels was daarbij aanwezig, omdat Willemstad ook tot die tien plekken behoort.
De dag met activiteiten en workshops rond de erfgoederen werd georganiseerd door de publieke omroep NTR en de Stichting Werelderfgoed Nederland. Het educatieve programma Het Klokhuis presenteerde er de serie van tien programma’s over de tien plekken, waarvan Willemstad de enige buiten Nederland is.
De dag werd door 6.400 belangstellenden bezocht. Willemstad trok volgens het Curaçaohuis veel aandacht met onder andere de workshop muziek door Vernon Chatlein. Ook hadden bezoekers de gelegenheid een dansworkshop seú en tambú te volgen bij de leden van D’Art Holland. De Curaçaose artiest Francis Sling stelde bezoekers in de gelegenheid de Handelskade voor een keer een andere kleur te geven.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).