Gratis historisch Vriendschapsconcert Rolling Stones in

Havana aangeboden door Fundashon Bon Intenshon

Van een onzer verslaggevers

Willemstad/Havana - De namen van ‘s werelds bekendste rockgroep The Rolling Stones, de Cubaanse hoofdstad Havana en Curaçao gingen gistermiddag - in die onderlinge combinatie - de wereld rond.

 

cubastones

De stichting Fundashon Bon Intenshon van voorzitter Gregory Elias, bekend van onder meer zijn jazz-, blues- en filmfestivals in eigen land, biedt ‘namens Curaçao’ aan de Cubaanse bevolking het zogeheten Concierto de la Amistad aan met een optreden van de Rolling Stones in Ciudad de la Deportiva in Havana.

Dat wordt nu al ‘historisch’ genoemd, hoewel de klanken van de wereldberoemde Britse muziekgroep pas op 25 maart vanaf klokslag 20.00 uur Cubaanse tijd te horen zullen zijn. Een paar dagen eerder bezoekt de Amerikaanse president Barack Obama het grootste Caribische eiland, dat decennialang vrijwel afgesloten was van de regio en de rest van de wereld.

Met het concert worden de Cubanen, van het communistische land waar Curaçao van oudsher een bijzondere band mee heeft gezien de grote aantallen Curaçaoënaars die er op de suikerplantages gingen werken, weer met open armen en als vrienden opgenomen door omringende en andere landen.

,,This entire event is being made possible by the benefaction of Fundashon Bon Intenshon on behalf of the island of Curaçao”, zo ging het gisteren en ook vandaag nog rond over CNN, BBC, Reuters, AP, ABC, FOX et cetera. ,,A groundbreaking concert.” Het wordt nu al een ‘once-in-a-lifetime’ evenement genoemd.

The Rolling Stones, die onmiddellijk alle medewerking toezegden toen Bon Intenshon enkele maanden terug met dit toen nog waanzinnige idee kwam, in het persbericht: ,,We hebben op veel speciale locaties opgetreden gedurende onze lange loopbaan, maar een show in Havana wordt een mijlpaal voor ons en, hopelijk ook, voor al onze vrienden in Cuba.”

Hetzelfde persbericht meldt ook dat Bon Intenshon internationaal goededoelenprojecten initieert en ondersteunt op het gebied van onderwijs, sport, cultuur, gezondheid en toerisme, alsmede allerlei andere pogingen doet om de impact van armoede tegen te gaan. Het Vriendschapsconcert zal worden gefilmd en geproduceerd door JA Digital, dat aangeeft in zijn nopjes te zijn met dit zeer historische evenement.

Elias zegt in een korte toelichting tegenover het Antilliaans Dagblad: ,,Ik probeer zo op een heel bescheiden wijze Curaçao bekend te maken. Denkelijk dat het een heel klein beetje lukt?”


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).