Van een onzer verslaggeefsters
Willemstad - De fundering die de overheid, politiek en huidige economie van Curaçao reguleert, moet worden aangepakt. ADletters logoAlleen zo kunnen de wijzigingen worden doorgevoerd die nodig zijn om de huidige situatie te verbeteren. Dat stelt Kòrsou di nos Tur, de partij van Amparo dos Santos, die afgelopen zondag werd gelanceerd.
Bij de lancering van de partij gaf leider Dos Santos te kennen dat hij het huidige overheidssysteem, alsook het politieke, economische en financiële systeem, grondig heeft onderzocht. ,,Het systeem kunnen wij categoriseren als oud, niet solidair, niet competitief en ook niet goed voor de ontwikkeling van onze eigen mensen, waardoor we kunnen genieten van onze rechten in een gemeenschap waar iedereen gelijk is”, aldus Dos Santos.
,,Kòrsou di nos Tur wil het kritische bewustzijn van de gemeenschap stimuleren”, zo staat in een schriftelijke verklaring. ,,Onderwijl strevend naar de onafhankelijkheid. We willen ideologische concepten introduceren die in de praktijk concreet kunnen worden vertaald, om zo tot een nieuwe gemeenschap te komen met een sterke fundering, waarbij sociale gerechtigheid en gelijkheid de basis vormen: een Curaçao dat daadwerkelijk van ons allen is en niet een kolonie die toebehoort aan een elitegroep en andere lokale en Nederlandse groepen met economische macht.”
In de nieuwe partij van Dos Santos komen veel bekenden voor. Dos Santos zelf is geen onbekende; hij is de broer van oud-minister van Financiën George ‘Jorge’ Jamaloodin (MFK) en van loterijbaas Robbie dos Santos. In het verleden heeft hij onder andere deel uitgemaakt van de Raad van Commissarissen (RvC) van Curaçao Ports Authority (CPA). In zijn partij zitten onder andere voormalig PS-minister van Bestuur, Planning en Dienstverlening Carlos Monk, sectordirecteur van het ministerie van Algemene Zaken Norberto Ribeiro (die in het verleden ook leider was van Demokrat en minister van Justitie voor PAR) en advocaat Chester Peterson van advocatenkantoor Sulvaran & Peterson, bekend als raadsman van MFK-leider Gerrit Schotte. Wie welke positie op de verkiezingslijst gaat innemen, is vooralsnog onbekend.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).