Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Bij de twaalfde editie van Ride for the Roses is er een bruto bedrag van een half miljoen gulden opgehaald. Dat heeft bestuurslid Robbin Martina van Ride for the Roses tegenover deze krant verklaard.

RosesMartina sprak van een ‘zeer geslaagde editie’. Van de half miljoen zal er naar schatting 25 tot 30 procent worden besteed om de kosten te dekken. Aan het evenement hebben dit jaar ongeveer 10.000 mensen meegedaan.
De wandelaars vertrokken om 7.00 uur vanaf het Brionplein en konden via de pontjesbrug of de Julianabrug aan de tocht meedoen. De laatste wandelaars bereikten omstreeks 9.30 uur de finish. Alle wandelaars zijn bij de finish opgewacht met een roos, iets te drinken en wat fruit.
Driehonderd mensen zijn van Zanzibar bij Jan Thiel naar Mambo gezwommen. Circa 50 mensen deden mee aan de competitie, de rest bestond uit recreatiezwemmers. De zwemmers vertrokken om 12.15 uur vanaf Zanzibar, de laatste zwemmers kwamen om ongeveer 14.00 uur aan. Aan het wieleronderdeel hebben ongeveer 100 fietsers meegedaan. De fietsers vertrokken om 8.00 uur in de ochtend, tegen 10.30 uur had de laatste fietser het traject afgelegd. De organisatoren hebben dit jaar de hulp gekregen van padvinders. Veertig jonge padvinders hebben de organisatoren geholpen om flessen water uit te delen onder de deelnemers. Bij de editie van dit jaar waren er circa 250 vrijwilligers betrokken. Het bestuur van het evenement is dankbaar voor de medewerking die het van de politie, de EHBO, de marine en verschillende andere organisaties heeft gekregen.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.