Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Voor de zevende maand op rij daalt ook in maart de benzineprijs. Benzinerijders zijn vanaf dinsdag 1 maart ongeveer twee cent goedkoper uit.

Dieselrijders merken vanaf volgende maand amper verschil in hun portemonnee, de prijs voor een liter diesel gaat een tiende van een cent omhoog.
Nu nog moet er 1,31 gulden voor een liter benzine worden betaald. Dat wordt straks 1,29 gulden. De daling van het tarief voor Mogas 95 (benzine, red.) heeft te maken met een daling van de aankoopprijs van ongeveer 0,06 gulden en een minder negatieve correctie in de overschot/tekort-component, in vergelijking met de afgelopen maanden, legt de regering uit.
,,Voor Gasolie LSD (diesel red.) is er geen noemenswaardige tariefsaanpassing. De aankoopprijs is onveranderd omdat er nog gebruik wordt gemaakt van de huidige voorraad. Verder deden zich ook geen noemenswaardige veranderingen voor in de maandelijkse correctie voor Gasolie LSD”, wordt toegelicht over de heel licht toegenomen dieselprijs.
De prijs voor stroom blijft eveneens nagenoeg gelijk. Bij een gemiddeld verbruik tussen de 250 en 350 kilowattuur moet er nu nog 0,579 gulden worden betaald per kilowattuur, dat wordt vanaf 1 maart 0,571 gulden. Deze ‘tariefsverlaging’ voor elektra wordt veroorzaakt door de lagere brandstofprijzen.
De prijs voor een kubieke meter water stijgt wel. Bij een gemiddeld verbruik tussen de negen en twaalf kuub moet er nu nog 12,42 gulden worden afgerekend per kuub. Vanaf 1 maart is dat 12,76 gulden. Een prijsstijging van 0,34 cent per duizend liter. Deze stijging wordt voornamelijk veroorzaakt door hogere kosten voor het gebruik van chemicaliën.

ADletters logo


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).