Van een onzer verslaggevers
Willemstad - De Curaçaose tophonkballer Andruw Jones (38) heeft officieel bekendgemaakt dat hij zijn carrière heeft beëindigd.

andruwjones

Hij is onlangs niet alleen als gasttrainer aangesteld bij zijn oude club Atlanta Braves, maar is ook voorgedragen voor de Hall of Fame samen met voormalig general manager van de club John Schuerholz. Jones speelde zijn eerste 12 seizoenen bij de Braves, sloeg daar 368 homeruns en won 10 keer achter elkaar de Gold Glove, de onderscheiding die elk jaar aan de beste verdedigers wordt toegekend. Schuerholz is al 26 jaar van zijn 51-jarige betrokkenheid bij het professionele honkbal, betrokken bij de Braves.
,,De organisatie is verheugd om deze twee belangrijke leden aan de familie van de Braves-Hall of Fame toe te voegen”, zo stelt de directeur van de Atlanta Braves Terry McGuirk op de website van de club. ,,Zowel John als Andruw heeft een grote impact gehad op deze franchise, allebei op een heel verschillende wijze, maar deze eer is wel verdiend.”
De laatste twee seizoenen heeft Jones in Japan gespeeld en in 2012 speelde hij voor de New York Yankees. Jones was afgelopen woensdag op de training van de Braves om daar als gasttrainer op te treden. Hij was daar samen met zijn oude teamgenoot Javy Lopez, die ook in de Braves Hall of Fame staat. Jones zal twee weken gasttrainer zijn bij zijn oude club. De Curaçaose topper heeft overigens aangegeven als vaste coach voor de Braves of een ander team aangesteld te willen worden. Hij woont nog steeds in Atlanta, nadat hij in 2007 de club verliet.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via www.online.ad.cw.

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.