Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Het ministerie van Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Planning (VVRP) plaatst plastic zogeheten verkeerspunaises bij drie rotondes om automobilisten eraan te herinneren snelheid te minderen als ze de rotonde naderen.

punaises

Het departement hiermee voorkomen dat automobilisten veel schade veroorzaken aan het straatmeubilair omdat ze te hard op de rotonde rijden.
Automobilisten die op de eilanden midden op een rotonde rijden, veroorzaken veel schade, die dan later door de dienst Openbare Wreken moet worden gerepareerd. De borden met de maximumsnelheid die voor automobilisten goed zichtbaar zijn geplaatst en de plastic punaises moeten de automobilisten eraan herinneren dat zij een rotonde naderen. Wanneer automobilisten veel te hard op de rotonde rijden ontsnapt er een naar geluid uit de punaises. De auto gaat ook vibreren wanneer een chauffeur veel te hard over de punaises rijdt.
Het plaatsen van de punaises neemt vijf dagen in beslag. De rotonde bij Julianadorp was gisteren als eerste aan de beurt. Maandag worden de punaises bij de rotonde Parasasa geplaatst, terwijl vanaf 7 maart de punaises bij de rotonde aan de Hamelbergweg aan de beurt zijn. Tijdens de werkzaamheden blijven de rotondes toegankelijk, maar er zijn wel wat aanpassingen om de veiligheid van de automobilisten en wegwerkers te garanderen.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via www.online.ad.cw.

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.