Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Het ministerie van Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Planning (VVRP) plaatst plastic zogeheten verkeerspunaises bij drie rotondes om automobilisten eraan te herinneren snelheid te minderen als ze de rotonde naderen.

punaises

Het departement hiermee voorkomen dat automobilisten veel schade veroorzaken aan het straatmeubilair omdat ze te hard op de rotonde rijden.
Automobilisten die op de eilanden midden op een rotonde rijden, veroorzaken veel schade, die dan later door de dienst Openbare Wreken moet worden gerepareerd. De borden met de maximumsnelheid die voor automobilisten goed zichtbaar zijn geplaatst en de plastic punaises moeten de automobilisten eraan herinneren dat zij een rotonde naderen. Wanneer automobilisten veel te hard op de rotonde rijden ontsnapt er een naar geluid uit de punaises. De auto gaat ook vibreren wanneer een chauffeur veel te hard over de punaises rijdt.
Het plaatsen van de punaises neemt vijf dagen in beslag. De rotonde bij Julianadorp was gisteren als eerste aan de beurt. Maandag worden de punaises bij de rotonde Parasasa geplaatst, terwijl vanaf 7 maart de punaises bij de rotonde aan de Hamelbergweg aan de beurt zijn. Tijdens de werkzaamheden blijven de rotondes toegankelijk, maar er zijn wel wat aanpassingen om de veiligheid van de automobilisten en wegwerkers te garanderen.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).