Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Leden van onderwijsvakbond Sitek vergaderen vandaag onder werktijd over een akkoord inzake de pijnpunten van de vakbond, daar zijn gisteren afspraken over gemaakt tussen de bond en de ministers Irene Dick van Onderwijs Wetenschap Cultuur en Sport, en minister Etienne van der Horst van Bestuurlijke Planning en Dienstverlening.


Het betekent dat er vandaag voor de derde opeenvolgende dag leerkrachten zijn die geen les zullen geven omdat ze tijdens schooltijd bij het vakbondsgebouw zijn voor een ledenvergadering. Sitek-voorzitter Darius ‘Lio’ Plantijn deed gisteravond bij Telenotisia een oproep aan de leden om in nog grotere aantallen dan de afgelopen dagen naar het gebouw van de bond te komen. Daar vergaderen de leden vandaag over een brief met de afspraken die tussen de bond en de ministers zijn gemaakt. Leden van de bond zullen tijdens de vergadering duidelijk moeten maken of zij de gemaakte afspraken wel of niet accepteren, aldus Plantijn.
Minister Dick en minister Van der Horst wilden geen details geven over de inhoud van de gemaakte afspraken. Van der Horst verklaarde desgevraagd aan deze krant dat de bewindslieden een goed gesprek met de bond hadden gevoerd. Minister Dick verklaarde bij TeleCuraçao dat het gesprek in een goede sfeer was verlopen. De bewindsvrouw zei ook dat ze altijd een goede communicatie met de Sitek en de bond voor niet-onderwijzend personeel heeft gehad. Op de vraag of de scholen vandaag normaal open zijn kon de minister geen antwoord geven. Wel zei Dick dat wat haar betreft scholen nooit dicht zouden moeten.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.