Van een onzer verslaggevers
Willemstad - De Kustwacht Caribisch gebied is binnen een dag drie keer in actie gekomen. Daarbij is driehonderd kilo cocaïne onderschept en zijn acht arrestaties verricht.

Terwijl de kustwacht bezig was met deze zaak, werd hun hulp ook ingeroepen door een boot met motorpech. Later die avond was er wederom sprake van een boot met motorpech en moest de kustwacht weer in actie komen.
De drugsvangst werd gedaan na een patrouille van de kustwachthelikopter. Daarbij werd het barkje ‘Santa Maria’ gedetecteerd. Het vaartuig maakte verdachte bewegingen en volgens de kustwacht leek het in problemen te zijn. Daarom werd de cutter Panter op het bootje afgestuurd. Bij nader onderzoek van zowel de helikopter als de boot, bleek het barkje gelinkt te zijn aan ruim 300 kilo coke die, bij het zien van de kustwacht, overboord was gegooid.
De acht opvarenden met Venezolaanse, Colombiaanse en Dominicaanse nationaliteit zijn aangehouden en overgedragen aan de Unit Georganiseerde Criminaliteit (UGC) in samenwerking met de douane, Immigratie en Havenpolitie. Samen met de kustwacht is de zaak verder in onderzoek bij de UGC.
Rond 22.00 uur kwam een melding binnen van het vaartuig ‘Dream Catcher’ met twee opvarenden aan boord. Ook zij hadden te kampen met motorpech. Een SuperRhib vanuit kustwachtsteunpunt Aruba rukte uit om te assisteren. De Kustwacht Caribisch gebied: ,,Het kuststation van APA speelde, dankzij een goede communicatie en coördinatie, ook een zeer belangrijke rol in bovengenoemde search & rescue-zaken.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).