Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Rotonde Hariri krijgt de hele volgende week een laatste laag asfalt en dan zijn de werkzaamheden bij de rotonde op Palu Planku afgerond.

Dat wordt bekendgemaakt door het ministerie van Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Planning (VVRP).
,,Op initiatief van minister Suzy Camelia-Römer (PNP) is ervoor gekozen om de werkzaamheden in de nachtelijke uren uit te voeren, tussen 22.00 uur en 6.00 uur om zo het verkeer overdag zo min mogelijk te hinderen”, zo laat het ministerie weten.
Het asfalteren duurt zes dagen. Op 20 februari kan de rotonde echter helemaal niet genomen worden. De strepen op de weg worden van 21 tot 23 februari op de straat aangebracht. Met wegbewijzering wordt aangegeven hoe het verkeer omgeleid wordt.
Bij de kruisingen bij de Helmin Magno Wiels Boulevard, ter hoogte van ‘Yotin Kòrtá’ en ter hoogte van Veeris worden tijdelijke rotondes aangebracht, aldus VVRP. Deze werkzaamheden beginnen ook volgende week en duren zes weken. Doel is om op deze kruispunten het aantal ongelukken te verminderen. Tijdens de werkzaamheden zal het verkeer niet al te veel hinder ondervinden omdat de wegen niet volledig afgesloten worden. De wegen kennen namelijk aan beide zijden een dubbele rijstrook, waardoor telkens een rijstrook open kan blijven. Automobilisten kunnen wel vertraging verwachten omdat er sprake kan zijn van opstoppingen.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).