Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Insel Air verwacht in 2016 iets meer dan 1,4 miljoen mensen te vervoeren, aldus Edward Heerenveen, een van de directeuren van Insel Air.

insel

,,We hebben vorig jaar de problemen met Venezuela goed ingeschat en daarop geanticipeerd met een aantal nieuwe bestemmingen. We vliegen nu ook op Georgetown, Indiana, naar Puerto Rico, naar Quito en we hebben extra vluchten naar Suriname ingezet.” Cuba blijkt ook een hot item. Insel Air vliegt sinds juni 2015 rechtstreeks naar Havana en sinds kort ook vanaf Miami naar vijf steden in Cuba. ,,Dit is vooral interessant vanwege de vele Amerikanen van Cubaanse afkomst in Miami, maar iedereen met een Amerikaans visum kan instappen op deze vluchten. We hebben nu 7 of 8 vluchten per dag.” Insel Air is in gesprek met een aantal overheden, want ze staan open voor nog meer bestemmingen. Ook de samenwerkingsverbanden met Air Berlin, KLM/Air France, Winair, Avianca and GOL en de code shares met KLM/Air France lopen naar wens. Vorig jaar is het bedrijf begonnen met een meer gericht personeelsbeleid. Heerenveen: ,,We streven ernaar om mensen met meer ‘allround skills’ aan te nemen zodat we ze efficiënter in kunnen zetten. Stel, je hebt op de administratie iemand zitten voor de boekhouding maar die persoon is ook een kei in IT. Daar maken we dan gebruik van.” Met deze maatregelen denkt Heerenveen Insel Air in 2016 naar een hoger plan te kunnen tillen. ,,Niet alleen wat betreft aantal passagiers maar ook wat betreft inkomsten en prestaties. We hebben een kwaliteitsslag gemaakt. Onze on-timeperformance gaat omhoog, we zitten nu alweer op 75 procent en ik verwacht dat halverwege 2016 80 procent van onze vluchten op tijd vertrekt. En dat is echt een heel hoog percentage.” Heerenveen stelt dat Insel Air in de luchtvaart in de Cariben en tussen de BES-eilanden de meest constante maatschappij is. ,,De mensen kunnen erop rekenen dat Insel Air vliegt.” Voorlopig zullen er geen nieuwe toestellen worden aangeschaft en blijft Insel Air met McDonnell Douglas vliegen. ,,De MD’s zijn ideaal voor de vluchten die wij uitvoeren, ook wat betreft brandstofverbruik. Uiteraard worden ze goed onderhouden. Het interieur zal ook geregeld worden opgeknapt.” Insel Air is met dagelijks gemiddeld 52 vluchten naar 21 bestemmingen de grootste Caribische luchtvaartmaatschappij. De vloot van Insel Air bestaat uit 7 McDonnel Douglas-toestellen, 3 Fokkers 70, 6 Fokkers 50 en 2 Embraer Bandeirantes. Het bedrijf telt 750 medewerkers. Insel Air heeft de Curaçaose luchthaven Hato als basis en de Arubaanse luchthaven Reina Beatrix als ‘hub’.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.