Van een onzer verslaggevers
Willemstad - De Braziliaanse luchtvaartmaatschappij GOL heeft tijdelijk de vluchten naar Venezuela geschrapt als gevolg van problemen die het bedrijf heeft om het geld van tickets van de Venezolaanse autoriteiten in dollars uitbetaald te krijgen.

Dat meldden Reuters en verschillende bronnen in Latijns-Amerika. Volgens de Braziliaanse krant Folha de Sao Paolo is de vliegmaatschappij al maanden bezig om een bedrag van 89,7 miljoen dollar dat in Venezuela geblokkeerd staat, los te krijgen. GOL had al eerder het aantal vluchten naar Venezuela gereduceerd. De gedupeerde passagiers worden bij andere maatschappijen ondergebracht. Volgens de International Airport Transportation Association (Iata) heeft Venezuela een schuld van circa vier miljard aan dollars uitstaan bij luchtvaartmaatschappijen die naar het land vliegen. De Braziliaanse vliegmaatschappij zou al meerdere keren met de Venezolaanse autoriteiten hebben gesproken om het bedrag in een voor GOL voordelige koers uitbetaald te krijgen.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.