Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Het Amerikaanse Centers for Disease Control and Prevention (CDC) heeft Curaçao op de waarschuwingslijst gezet van landen waar zika heerst. Op de lijst staan de landen waar reizigers wordt geadviseerd voorzorgsmaatregelen te nemen. Het is geen negatief reisadvies.
In het Caribisch gebied staan er nu negen landen op de lijst, waaronder het Franse deel van Sint Maarten, Puerto Rico en de Dominicaanse Republiek. Verder behoort het grootste deel van Zuid- en Midden-Amerika tot de risicogebieden. Op de website van CDC staat algemene informatie over voorkomende ziektes op Curaçao en sinds maandag ook dat er zika voorkomt. Hiervoor geldt waarschuwingsniveau 2, wat inhoudt dat uitgebreide voorzorgsmaatregelen worden aanbevolen.
In de Texaanse stad Dallas is gisteren de eerste besmetting met het zikavirus op het vasteland van de Verenigde Staten vastgesteld. Het regionale centrum voor de volksgezondheid in Dallas denkt dat het virus is overgebracht door seksueel contact. De autoriteiten hebben meegedeeld dat in elk geval niet is geconstateerd dat het virus lokaal door een mug is overgebracht. Degene bij wie het virus is vastgesteld, heeft seks gehad met iemand die al ziek was. Het Amerikaans instituut voor de controle en preventie van ziekten wilde nog niet bevestigen dat in dit geval de besmetting via seks plaatsvond.

 


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).